Briged Qassam : Tiada Keamanan Kepada Rejim Zionis.

Briged Qassam : Tiada Keamanan Kepada Rejim Zionis.

Sayap bersenjata Hamas, Briged Qassam (QB) pada Rabu lalu memberi amaran kepada tentera Israel bahawa “peraturan permainan” di Semenanjung Gaza telah berubah dan bahawa mana-mana pencerobohan rejim Zionis di Gaza bukanlah sebagai aktiviti “perkelahan”.

Amaran QB hadir selepas seorang pegawai elit rejim Zionis terbunuh dan dua orang yang lain cedera semasa serangan rejim Zionis di bandar Khan Younis, tenggara Gaza. Seorang pejuang QB mati syahid dalam pertempuran bersenjata itu.

Menurut sumber tempatan, sepasukan tentera rejim Zionis cuba menuju ke bandar Jabalya, utara Gaza bandar raya tetapi diserang oleh pejuang-pejuang QB yang memaksa tentera tersebut berundur.

“Pembunuhan pegawai rejim Zionis adalah suatu mesej jelas untuk penceroboh yang menyatakan sebarang serangan rejim Zionis ke Gaza akan membayarnya dengan harga yang tinggi kerana peraturan permainan telah bertukar di Semenanjung Gaza”, kata Abu Obaida selaku jurucakap QB.

Qassam : Kematian Jika Ceroboh Gaza.

Abu Obaida, jurucakap sayap bersenjata Hamas, Briged Qassam (QB) pada Khamis lalu memberi amaran kepada askar-askar rejim Zionis yang mereka akan menemui kematian jika mengambil risiko untuk menceroboh Semenanjung Gaza. Dalam satu kenyataan akhbar yang diadakan di bandar Gaza dengan satu salinan diperolehi PIC, Abu Obaida menyatakan puak-puak penentang dari Palestin bersedia untuk bertempur dengan askar-askar rejim Zionis “bila-bila masa yang mereka mahu”.

“Kita tidak takut dengan musuh kita kerana peperangan kita dengan penceroboh [Israel] telalu panjang dan semua pintu di hadapan kita adalah terbuka untuk memerangi musuh”, kata Abu Obaida sambil menambah “Tuduhan para pemimpin teroris di dunia terhadap penduduk Palestin sebagai pengganas meningkatkan lebih penghormatan kepada kita kerana kita tahu kita bertarung untuk kebebasan negara kita dan untuk pembebasan orang kita, dan kami bersedia membayar dengan harga yang tinggi”.

Advertisements

One Response

  1. Sila lawat laman web kami untuk Gaza..

    http://pemudaiks.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: